Kaj pravijo udeleženci

5 ocena z zvezdicami

Neprecenljive informacije na enem mestu

Lara Dobrec

Vse kar lahko rečem je WOW! Toliko pomembnih informacij lepo strnjenih v celoto, katero z užitkom pogledaš in kar prehitro mine. Ker Majo in njen podcast spremljam že nekaj časa, sem se od nje že veeeeeliko naučila in velikokrat sem se v kakšni ...

Preberi več

Vse kar lahko rečem je WOW! Toliko pomembnih informacij lepo strnjenih v celoto, katero z užitkom pogledaš in kar prehitro mine. Ker Majo in njen podcast spremljam že nekaj časa, sem se od nje že veeeeeliko naučila in velikokrat sem se v kakšni stiski spomnila njenih nasvetov. A vseeno me vedno znova preseneča, saj ima v rokavu skritih toliko nasvetov, da bi njen vzdevek lahko bil kar "zakladnica potovalnih nasvetov". Neprecenljivo res! Zelo sem hvaležna za vso njeno delo, pomoč in mentorstvo! ❤ Res bi priporočila njene e-tečaje vsem, ki so v zgodnjih fazah svojih potovanj, saj so zares odlična in nujna predpriprava na odhod v svet! :)

Preberi manj
5 ocena z zvezdicami

Vse lepo in razločno povedano

Tim Pirnat

Super in vse zajeto

Super in vse zajeto

Preberi manj
5 ocena z zvezdicami

"Must have" tečaj pred delom v tujini

Alja Čekada

S tečajem sem izjemno zadovoljna. Pridobila sem veliko uporabnih informacij, razloženih na razumljiv način. Tečaj mi je zelo olajšal predpripravo na odhod v Kanado. V njem so razložene pomembne stvari, na katere lahko hitro pozabimo, kot so admini...

Preberi več

S tečajem sem izjemno zadovoljna. Pridobila sem veliko uporabnih informacij, razloženih na razumljiv način. Tečaj mi je zelo olajšal predpripravo na odhod v Kanado. V njem so razložene pomembne stvari, na katere lahko hitro pozabimo, kot so administrativne formalnosti, zdravstveno zavarovanje in prenos denarja. Zahvaljujoč temu tečaju sem se temeljito pripravila na potovanje in se izognila marsikaterim težavam. Priporočam ga vsem, ki se odpravljajo na daljše potovanje ali delo v tujini.

Preberi manj
5 ocena z zvezdicami

Pripravljena? Seveda!

Barbara Marić

Saj veš, danes je na internetu toliko informacij, da je kar težko najti tisto zares bogato in direktno, ki tebi sede v srce, s katero se lahko poistovetiš in začutiš. Maja in njen vir informacij – to je ena taka prava zakladnica! Z veseljem ji zau...

Preberi več

Saj veš, danes je na internetu toliko informacij, da je kar težko najti tisto zares bogato in direktno, ki tebi sede v srce, s katero se lahko poistovetiš in začutiš. Maja in njen vir informacij – to je ena taka prava zakladnica! Z veseljem ji zaupam, ker vem da ima za seboj leta izkušenj. Tujina je lahko tako drugačna, včasih nepredvidljiva, ker nismo vajeni hitrih sprememb, ki nas dohitijo. Hvala Maja, ker si predstavila varen način in korake, kako se pripraviti na izzive. V poplavi informacij si tako nazorno, jasno nanizala tiste najbolj pomembne, da res lahko rečem, čas je za pot! Tudi na najmanjše podrobnosti nisi pozabila, ki se nam morda zdijo v udobju doma smešne (recimo 4 male fotografije za dokumente), ampak so še kako nujne, ko si v tujini. Iz prve roke lahko povem, da z informacijami v tem tečaju prihraniš toliko nevšečnosti in omogočiš osebam zalogaj miru in dodatnega časa za več udobja v tujini. Seveda, če se kot posamezniki potem tega tudi držimo in cenimo informacije, ki si jih podelila. Hvala in res ti želim, da s to svojo dobro energijo siješ še naprej.

Preberi manj

Kaj te čaka v e-tečaju?

Se tudi ti pred odhodom v tujino spopadaš s spodnjimi vprašanji?

 • Imaš tudi ti strah pred tujino tako kot 90% vseh kandidatov?

 • Se seliš, greš na poletno delo, izmenjavo, pripravništvo in ne veš kako se pripraviti?

 • Tudi tebe skrbi glede varnosti v tujini, saj svet ni več tako varen kot nekoč?

 • Na kaj vse moraš paziti pri rezervaciji letalskih kart in stanovanja za kratkoročen najem (nasveti ekspertov iz Z letalom na poti in Erasmusa)?

 • Te skrbi, da bi v tujini ostal/-a brez denarja oz. bančne kartice?

 • Kaj, če ti v tuji deželi ukradejo vse dokumente?

 • Kdaj odjaviti svoje davčno rezidenstvo ali prijaviti začasno prebivališče?

 • Kako poskrbeti za svoje zdravje in zavarovanje v tujini?

Vsebina v 7-ih modulih

  1. INTRO: Kaj te čaka v e-tečaju?

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  1. 1.1 Potrdilo o nekaznovanosti

  2. 1.2 Potni list

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  3. 1.3 Digitalno potrdilo

  4. 1.4 Pooblastilo

  5. 1.5 Dokazilo o finančnih sredstvih

  6. 1.6 Kopiranje dokumentov

  1. 2.1 Opozorila pri nakupu letalske karte

  2. 2.2 Opozorila pri rezervaciji prenočišča

  1. 3.1 Potovalna cepljenja

  2. 3.2 Popotniška lekarna

  3. 3.3 Zavarovanje Multritrip ali zavarovanje za 365 dni?

  4. 3.4 Zavarovanje za "working holiday" vizo

  5. 3.5 Zavarovanje za poletno delo in Erasmus

  6. 3.6 Zavarovanje za digitalne nomade

  7. 3.7 Med delom v tujini odjavim zavarovanje v Sloveniji?

  8. 3.8 Evropska kartica zavarovanja

  9. 3.9 Zdravje v deželah tretjega sveta

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  1. 4.1 Splošne smernice

  2. 4.2 Poletno delo v tujini - prijava dohodkov in rezidentstvo

  3. 4.3 Selitev v tujino - prijava dohodkov in rezidentstvo

  4. 4.4 Delo na jahti - prijava dohodkov in rezidentstvo

  5. 4.5 Digitalno nomadstvo - prijava dohodkov in rezidentstvo

  1. 5.1 Banka, bančne kartice in gotovina

   BREZPLAČNI PREDOGLED
  2. 5.2 Izguba denarja in plačevanje v tujini

  3. 5.3 Prijava tujega bančnega računa

Predpriprava na delo v tujini in potovanje

 • €79,00
 • 31 lekcije
 • 1 ura video vsebin
 • Skripta z linki

Za koga je primeren ta e-tečaj?

 • Posameznike, ki se za nedoločen čas selite v tujino

 • Digitalne nomade

 • Mlade posameznike (18-30 let), ki greste na priložnostno delo v tujini, izmenjavo, pripravništvo, gap year ali z nahrbtnikom po svetu

 • Za vse popotnike začetnike, ki želite na potovanje varno in pripravljeno

 • Starše, katerih otroci gredo na zgoraj omenjene izkušnje

Kdo sem?

In zakaj toliko "težim" z dobro predpripravo?

Maja Novak

Portal, kjer na enem mestu najdeš vse za varno in uspešno pot v tujino.

Potovati in delati v tujini sem začela z 19. leti in takrat niti slučajno ni bilo na voljo toliko informacij kot danes.

Kaj bi dala za nekoga, ki bi mi na učinkovit, osredotočen in jasen način pokazal kako se lahko na svojo pot v tujino dobro pripravim. 

V 17. letih sem tako doživela, da sem večkrat na destinaciji ostala brez prtljage, v Armeniji sem ostala brez denarja, ker mi je bankomat "pojedel" kartico, nikoli pa nisem zares vedela kako je s prijavo začasnega prebivališča. 

Sem se pa odlično spoznala na to kako poskrbeti za svoje zdravje in v se 17. letih (trkam na les) nikoli nisem srečala z neprijetnimi zdravstvenimi težavami, ki sicer pestijo 75% popotnikov. 


Ko sem pričela z delom na jahti sem skrbela za varnost in odlično organizacijo vsakdana najbogatejših gostov sveta in nikoli ni smelo biti nič prepuščeno naključju.

Te organizacijske veščine sem prenesla tudi v ta e-tečaj, ki bo poskrbel za tvojo varnost v tujini.

Gostje so me večkrat pohvalili, da tako organiziranega in strukturiranega dneva ter izkušenj še niso doživeli nikjer. 

In to je prišlo iz ust multimilijonarjev in miljarderjev, ki so preživljali svoje počitnice na privatnih luksuznih jahtah!

V vseh 17. letih sem živela v 10+ državah in se venomer soočala s kakšnimi neprijetnimi zadevami. Zato s tem e-tečajem želim poskrbeti, da tega ne doživiš tudi ti in raje svoj čas, energijo in denar usmerjaš v izkušnje, ki ti bodo nekaj doprinesle. Ne pa v reševanje nevšečnosti in konfliktov, ki te lahko drago stanejo in predvsem povzročijo grenak priokus po tujini. 

Prav zato sem mnenja, da če bi se več ljudi pripravilo na izkušnjo v tujini, bi bilo na splošno manj nevšečnosti in bi s tem navdihnili še druge okoli sebe, da gredo na podobno izkušnjo, ki jim bo zagotovo obogatila življenje kot si ne morejo niti predstavljati.

Svet še nikoli ni bil tako dostopen in tujina še nikoli tako blizu, Slovenci pa imamo toliko neverjetni odprtih priložnosti v tujini katere moramo samo upati zagrabiti. 

Vedno trdim, da:

 “sledi svojemu srcu, a ne pozabi s seboj vzeti tudi svoje kmečke pameti”. 

Naj bo ta “kmečka pamet” moj e-tečaj, za sledenje srčni želji pa poskrbi ti. 

Brez strahov, dvomov in z vrhunsko pripravo. 

Ker si zaslužiš!

Si sedaj pripravljen/-a na varno in uspešno pot v tujino, da si lahko uresničiš vse največje želje srca?

Najpogostejša vprašanja

 • Kdaj poteka e-tečaj?

  E-tečaj je posnet vnaprej, kar pomeni, da se ga lahko udeležiš kadarkoli in v kateremkoli časovnem pasu se trenutno nahajaš.

 • Koliko časa traja e-tečaj?

  E tečaj ti bo vzel uro in pol, nekateri udeleženci celo pospešijo hitrost in tako e-tečaj zaključijo še prej.

 • Koliko časa imam dostop do e-tečaja?

  Dostop do e-tečaja imaš dokler bo platforma mayita.si delovala ali dokler ne bo treba posodobiti informacij.

 • Kaj vse potrebujem, da lahko dostopam do e-tečaja?

  Potrebuješ internetni dostop in plačilno kartico. E-tečaj si lahko ogledaš na računalniku, mobilni napravi ali tablici. Priporočam tudi, da si sprintaš skripto in zraven zapisuješ informacije.

 • Kako lahko plačam za e-tečaj?

  1. Najhitrejša opcija je plačilo s kartico ali preko paypala, ki ju omogoča Thinkific. Platforma je izredno varna in jo uporabljajo največje izobraževalne hiše na svetu, ki ponujajo e-tečaje. 2. V kolikor ne zaupaš plačilom s kartico mi lahko na email info@mayita pošlješ sporočilo, da bi želel/-a nakazati preko bančnega nakazila. Pošljem ti račun in, ko prejmem plačilo dobiš dostop. 3. V skrajnem primeru lahko uredim tudi plačilo po povzetju, čeprav ga zaradi višjih stroškov ne priporočam. Poslala ti bom kuverto v katerem boš dobil/-a račun, plačilo pa boš izvedel pri poštarju. Nato te vpišem v platformo.

 • Priporočaš še kakšen e-tečaj?

  Lepo te vabim tudi na brezplačen webinar 4 načini iskanja dela v tujini. V kolikor pa še vedno iščeš delo v tujini ali imaš celo malce nesreče in ga ne najdeš, zelo priporočam tudi e-tečaj Pisanje življenjepisa na moderen in avtentičen način, kjer se boš naučil/a kako napisati zmagovalen način, da končno dobiš delo v tujini, ki si ga zaslužiš. V kolikor pa se odpravljaš na delo na jahti pa je nujen e-tečaj Delo na jahti. Koda PREDPRIPRAVA10 ti prinese 10% popust na oba e-tečaja.

 • Imam še kar nekaj vprašanj, ki se mi porajajo.

  Super, kvalitetna vprašanja in dobri pomisleki so nujni, ko se odločamo za tako pomemben korak v življenju. Vsa svoja vprašanja mi lahko pošlješ na [email protected] in odgovorila ti bom v roku 24 ur.